Activiteiten

Zonta komt op voor gelijke rechten van vrouwen en stimuleert kansarme vrouwen tot actieve deelname aan het maatschappelijk- en beroepsleven.

Om die doelen te realiseren houdt Zontaclub Mergelland zich bezig met fundraising en advocacy. Hieronder een impressie van onze activiteiten.

Fundraising

Regelmatig organiseren wij activiteiten om geld in te zamelen voor projecten die de maatschappelijke positie van vrouwen bevorderen.

In 2019 hebben we ons eerste tweedehands tassenproject georganiseerd. Tijdens de kerstmarkt in Abdij Rolduc in Kerkrade is voor het project Helse Liefde succesvol geld ingezameld.

Vanwege het grote succes van de tassenverkoop is t.b.v. het Bulawayo Projects Center  in Zimbabwe nogmaals een tassenverkoop georganiseerd. We konden hierdoor computerlessen voor kansarme meisjes financieren.

We zijn in gesprek over ons volgende project. Verdere informatie volgt.

Advocacy

Aandacht vragen voor gelijke kansen en rechten van vrouwen en meisjes. Wij zetten ons daarom in voor de jaarlijkse VN campagne Orange the World.

Vanaf 25 november zijn er 16 dagen wereldwijd acties om geweld tegen vrouwen te stoppen. Word ook #Medestander en onderteken de Medestanderpledge

https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge

Build a better world for women and girls